Exchange 2010 AutoReply/Forwarding rules not working

Recently I try to setup a Auto reply rule on one of our outlook clients, and noticed that all rules are working except for the ones that requires
forwarding and auto reply, I found out that default a exchange 2010 don’t allow both forwarding and autoreplying. you can enable it here

Source:
http://blog.garraux.net/2010/11/exchange-20072010-forwarding-rules-not-working/

Exchange 2010 – Single Common Name SSL Certificate

Exchange 2010 – Single Common Name SSL Certificate

Create SRV record:
Service: _autodiscover
Protocol: _tcp
Port Number: 443
Host: mail.example.net

 

Run get-exchangecertificate and note the thumbprint on the new certificate (watch out for dublets!)

Run Enable-exchangecertificate -thumbprint <TUMBPRINT> -services SMTP,IIS,POP,IMAP

Run iisreset

Restart the Microsoft Exchange services

Restart Clients Pc’s

source: http://www.cohesivelogic.com/exchange-2010-single-name-ssl-certificates/

Using SRV Record for Exchange 2007/2010 Autodiscover

You can use a SRV record for exchange Autodiscover services, just create a srv record named:

Eg.
Host: _autodiscover._tcp.kasperk.it, Port 443, host: mail.kasperk.it

source: http://support.microsoft.com/kb/940881

You can test the configuration here: https://www.testexchangeconnectivity.com/ choosing Outlook Autodiscover

Exchange Management Console – The following error occurre while attempting to connect to the specified Exchange server

When you try to open the Exchange Management Console this error occurre:

The following error occurre while attempting to connect to the specified Exchange server sbs2011.domain.local

When you try to open the Exchange Management Console this error occurre:  The following error occurre while attempting to connect to the specified Exchange server

The attempt to connect to http://sbs2011.domain.local/powershell using Kerberos authetication failed: Connecting to remote server failed with the following error message: The WS-Management service cannot process the request. The system load quota of 1000 requests per 2 seconds has been exceeded. Send future request at a slower rate or raise the system quota. The next request from this user will not be approve for at least 1522693632 milliseconds. For more information see the about Remote_Troubleshooting

Fix:

just run iisreset from cmd

iisreset

Change port used by Exchange 2007 / 2010 send connector when using smarthost

Some smarthost providers/smtp relay servers will only allow you to connect to ports other than port 25 or your ISP is blocking outgoing port 25.

In both cases you have to change the SendConnector port, this can’t be done in the exchange management console, so you have to use the Exchange Managment Shell.

List SendConnectors and port nummers:

Get-SendConnector | ft Id*,Sm*s,po*

Change the port for SendConnector:

Set-SendConnector "[SendConnector name]" -port [Port nummer]

eg:

Set-SendConnector “OutboundMail” -port 3535